content

Vraagbaak

De vraagbaak helpt bij het beantwoorden van vragen over het bezoek aan het archief en het gebruik van bronnen.

Zelf onderzoek doen

Waarmee begint u uw onderzoek? Hoe vindt u de weg in de enorme hoeveelheid materiaal? Wij helpen u bij de eerste stappen in archiefonderzoek.

Lees verder

Bezoekersinformatie

De collectie van het Stadsarchief Rotterdam is toegankelijk voor iedereen.  Op de studiezaal kunt u zelfstandig onderzoek doen en documenten inzien. Medewerkers staan klaar om u daarbij te assisteren. Bekijk hier onze openingstijden.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de gang van zaken in het Stadsarchief, bijvoorbeeld of u gratis terecht kunt op de studiezaal? Of wilt u iets weten over een bepaald feit uit de geschiedenis van de stad, zoals de annexatie van Kralingen? Kijk dan eerst eens bij de veelgestelde vragen.

Lees verder

Servicenormen

Wat u van ons kan verwachten, hebben wij vastgelegd in een aantal servicenormen. U kunt ons daarop aanspreken.

Lees verder

Tarieven

U kunt stukken uit onze collectie kosteloos bekijken. Als u een reproductie wilt ontvangen zijn daar kosten aan verbonden.

Lees verder

Huisregels

Zoals iedere instelling kent het Stadsarchief een aantal huisregels. Zo vragen wij bezoekers die registratieformulier in te vullen en een geldig identiteitsbewijs te tonen. Voordat u naar de studiezalen gaat, moet u zich altijd even melden bij bij de receptie.

Lees verder

Cursussen

Wilt u uw stamboom uitzoeken, maar u weet niet hoe u dat aanpakt? Voor beginnende en gevorderde genealogen bestaan online gratis cursussen en er worden regelmatig via de Volksuniversiteit cursussen georganiseerd.

Lees verder