content

Aanbieden archiefmateriaal

Heeft u documenten, foto’s, kaarten, films of ander materiaal dat misschien van historisch belang is voor Rotterdam, dan kunt u dat aanbieden aan het Stadsarchief Rotterdam. Vul het acquisitieformulier in en stuur dit ons toe. Wij nemen binnen drie weken contact met u op.

Onze bijzondere belangstelling gaat uit naar materiaal over:

  • migranten
  • middenstand en nijverheid voor de Tweede Wereldoorlog
  • onderwijs
  • handel
  • subculturen.

Het is overigens wel belangrijk dat het archiefmateriaal op orde is voordat u het overdraagt. Om u daarbij te helpen hebben wij instructies en richtlijnen opgesteld. De richtlijnen kunt u via onderstaande links downloaden:
 
- Richtlijnen voor overdracht van papieren archieven en
- Richtlijnen voor overdracht van digitale archieven
 
Komt u er alleen niet uit, dan zijn wij u graag behulpzaam met aanvullende tips. Ook kunt u in overleg met een van onze medewerkers de bewerking uitbesteden aan het Stadsarchief.

Voor al het materiaal dat u aan ons overdraagt, maken we een overeenkomst waarin onder meer afspraken worden vastgelegd omtrent eigendom, openbaarheid en auteursrechten.

Wilt u een medewerker van het Stadsarchief spreken over het door u aan te bieden materiaal, dan kunt u het acquisitiespreekuur bezoeken dat tweewekelijks op maandag van 10.30 tot 12.30 uur wordt gehouden. Graag willen we ons vooraf een beeld vormen van de aard en omvang van het materiaal. Daarom vragen wij u alvast het acquisitieformulier in te vullen.

Het Stadsarchief bewaart alleen papieren en digitale archieven, plat beeldmateriaal en audiovisueel materiaal. Met oude gebruiks- en kunstvoorwerpen (schilderijen, beelden, keramiek etc.) kunt u bij een museum terecht.

Data spreekuren

  • Geen nieuws items