content

Archieven

Het Stadsarchief Rotterdam beheert archieven van de overheid maar ook van bedrijven, verenigingen, kerken en andere organisaties. Ook vindt u er familiearchieven en archieven van meer of minder bekende personen.

Zoeken in Archieven

Form not available or not found. Please try again later

Om te bladeren in onze archieven, ga naar ons systematisch archievenoverzicht.

Over de collectie

Het Stadsarchief Rotterdam bewaart naast de archieven van de gemeente Rotterdam ook de archieven van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Lansingerland en Ridderkerk, van het recreatieschap Rottemeren en van het waterschap Hollandse Delta. Daarnaast zijn er documenten te vinden afkomstig van bedrijven, verenigingen, kerken en andere organisaties.

Archieven van belang voor de geschiedenis van Rotterdam vindt u soms bij omliggende gemeenten, bijvoorbeeld het archief van Wilton Fijenoord, scheepsbouw, 1875-1985, berust bij het Gemeentearchief Schiedam. Instellingen als het Nationaal Archief en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en categoriale instellingen zoals het Nieuwe Instituut en het Letterkundig Museum hebben uiteraard ook ‘Rotterdamse’ collecties.

Van het grootste deel van de archieven bestaan inventarissen, met daarin meer dan 350.000 beschrijvingen van de documenten in die archieven. Van een klein deel is alleen een samenvatting van de inhoud beschikbaar. Deze samenvatting geeft u een indicatie van de inhoud van het archief. Indien u één van de archieven met enkel een samenvatting van de inhoud wilt inzien, neem dan contact op met de medewerkers van de studiezaal.